אוננות וקריעת קרום הבתולים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בחורה בת 16. האם כשחבר שלי אונן לי וירדה לי טיפה דם נקרע קרום הבתולים? האם אוננות קורעת את קרום הבתולים? האם בקיום יסי מין עם קונדום עלולות מחלות לעבור? אם כן, מהן?

תשובה:
אוננות על ידי החדרת אצבעות לא בהכרח קורעת את קרום הבתולים, גם אם מופיע מעט דם, אך תשובה ודאית לגבי קריעת הקרום ניתן לקבל רק בבדיקת גינקולוג. קונדום יעיל במניעת העברת מחלות מין כמו HIV, כלמידיה, צהבת (הפטיטיס), אך הוא אינו מונע העברה של הרפס ופפילומה (HPV). בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד