מה המשמעות של מאפיינים דלקתיים בבדיקת פאפ?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/11/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 27+ ילדה. עשיתי בדיקת פאפ . אתמול השאירה לי הרופאה הודעה בתא הקולי שהבדיקה יצאה תקינה, אך לא להתרגש, קצת דלקתית ומבחינתה הכל תקין. רק לחזור על הבדיקה בעוד כחצי שנה. לא הצלחתי לדבר איתה אך קבעתי תור לשבוע הבא. עד אז... מה זה אומר טיפה דלקתי? בדלקת לא צריך לטפל עם אנטיביוטיקה או משהו? האם יכול להיות שלא אוכל להיכנס להריון יותר?

תשובה:
כשאומרים משטח בעל מאפיינים דלקתיים, הכוונה היא שהמשטח אינו תקין אולם אינו מעיד על סיכון מוגבר לסרטן צוואר הרחם. ממצא כזה הינו נפוץ, ואכן דורש מעקב בלבד. לא מדובר בדלקת שמצדיקה טיפול אנטיביוטי וברור שאין כל קשר לסיכוייך להרות בעתיד.