ביופסיה בהשוואה לבדיקת MRI
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני 7 חודשים עברתי ביופסיה ונמצא מוקד קטן של בליטות המתאימות לגליסון 3+3. עד היום הייתי במעקב, ולאחרונה נקבע לי תור לביופסיה נוספת ומאוחר יותר לבדיקת MRI. האם הזמן בין הביופסיות לא קרוב מדי? האם לא כדאי לדלג על הביופסיה כשיש כבר תור ל- MRI?

תשובה:
חסרים כמה פרטים בשאלתך, כגון גילך, מהיכן נלקחה הביופסיה, ואם את סובלת מתסמינים כלשהם, ולכן אתן תשובה כללית. ישנו הבדל משמעותי בין המידע שמספקת בדיקת MRI ובין תוצאות של ביופסיה. בעזרת ביופסיה מאבחנים מהם התאים ואיזו רקמה ישנה במקום שממנו נלקחה הביופסיה, ואלה דברים שאי אפשר לעשותם ב- MRI. ה- MRI נותן תמונה מפורטת של הרקמות הרכות באזור מכל נקודת מבט אפשרית. הבדיקות אינן מבטלות אחת את השנייה, אלא נותנות מידע שונה וחשוב לגבי הגידול. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד