סיכויי הישרדות בסרטן קיבה גרורתי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/11/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

דודתי לאחר כריתת קיבה מאחר והתגלה אצלה סרטן בקיבה. הרופאים טוענים שכבר אין גידול והפסיקו את הטיפול הכמותרפי, אך התגלו אצלה מים מסביב לריאה הימנית וכעת הם מנוקזים. אודה אם תוכלו להסביר לי מה זה אומר ומה ההשלכות של מצב זה, וכמובן מהם הסיכויים להישרדות במצבה.

תשובה:
סרטן קיבה עשוי להיות גידול ממאיר מאוד, ובמקרים רבים הוא חוזר גם לאחר ניתוח לכריתת קיבה. נוזל פלאורלי (המים מסביב לריאה שאת מתארת) עשוי להיגרם עקב סיבות רבות, אך ברור שבמקרה של חולה הסובל מממאירות, הסבירות הגבוהה ביותר היא שמדובר בהישנות של המחלה, אם כי אין לשלול סיבות נוספות. אני מניחה שכאשר נקזו את הנוזל הפלאורלי נשלחה דגימה לבדיקת תאים ממאירים, וכי היא עוברת בירור שמטרתו לבדוק אם אכן מדובר בהישנות של המחלה. אם אכן מדובר במחלה גרורתית - סיכויי ההישרדות נמוכים. ד"ר ליה עשת - אינפומד