טיפול עם רואקוטן וויאפקס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 34, נוטלת ויאפקס במינון מקסימלי של 300 מ"ג, קולכיצין, רואקוטן במינון 20 מ"ג וגלולות דיאנה 35. זה הקורס השני שלי של נטילת רואקוטן. לפני כמה שנים קיבלתי 60 מ"ג משך 4 חודשים, אולם האקנה חזר בשנתיים האחרונות. האם ש

תשובה:
ראשית לגבי ויאפקס - המינון שאת לוקחת גבוה, וידוע כי אחת מתופעות הלוואי של תרופה זו היא נדודי שינה. יכול להיות שהכדור שאת לוקחת לפני השינה מפריע לך לישון. אני ממליצה לפנות לרופא המטפל לגבי שינוי זמני נטילת התרופות. לגבי שאלתך הראשונה, כאשר סובלים מאקנה בפנים, כדאי באופן כללי למעט בשימוש בשמנים שיכולים לגרום להתרבות האקנה. מדובר בעיקר בשמנים שיכולים לגעת בפנים, כמו השמן שאת מורחת על השיער, ופחות בשמני הגוף שאת מורחת. לא ידוע לי על הגבלה לגבי נטילת רואקוטן בעת נטילת גלולות למניעת הריון. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד