מועד הביוץ כאשר נוטלים איקאקלומין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

ביום החמישי למחזור התחלתי לקחת כדור איקאקלומין למשך 5 ימים. ביום ה- 14 למחזור ביצעתי מעקב זקיקים שתוצאתו: "זקיקים קטנים בשחלה ימנית וזקיק בגודל 22x24 מ"מ בשחלה שמאלית". מה אומרת התוצאה לגבי מועד הביוץ ולגבי המועד המתאים לקיום יחסי מין כדי להיכנס להריון?

תשובה:
כשנוטלים כדורי איקאקלומין, הביוץ מתרחש כ-5 עד 12 ימים לאחר נטילת הכדור האחרון. ולכן מומלץ לקיים יחסי מין במשך שבוע החל ביום החמישי לאחר נטילת הכדור האחרון. מידע נוסף תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_061707_9.asp