דלג לתוכן

כאבים ביד ובלסתות שאינם קשורים לבעיה בלב

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/11/2008 תאריך עדכון: 29/03/2012
1 דקות קריאה

שאלה:

זה מספר חודשים אני סובל מכאבים ביד שמאל ובלסתות, לפעמים ביחד ולפעמים לחוד, וכן מצרבת. ביצעתי 2 מבחני מאמץ, מספר רב של בדיקות: בדיקת אקג, בדיקת אקו לב ומיפוי לב במאמץ, וגם בדיקת גסטרוסקופיה, והכל תקין. בגלל הצרבת אני לוקח לוסק, ואין בעיה בצרבת. ה

תשובה:

הבדיקות המקיפות שביצעת מחזקות את הטענה שאין בעיה חריפה בלב המצריכה טיפול מיידי. אנגינה יכולה להופיע במאמץ (קל יותר) או במנוחה (מצב מתקדם יותר של מחלת לב איסכמית), והיא יכולה להוביל להתקף לב, אך כאמור, הבדיקות שביצעת שוללות אפשרות זו. תרופות להורדת רמת כולסטרול גבוהה מומלץ לקחת, אבל לא הכולסטרול הוא הגורם לכאבים. נראה שהמקור לכאב - שוב, בהנחה שכל הבדיקות שציינת אכן תקינות - הוא בשרירים. יכול להיות שאם תפסיק להתאמן לתקופה קצרה, הכאב יחלוף. אני מציע לך לערוך בדיקות נוספות, כמו בדיקת דם פשוטה, אליה יוכלו להפנות אותך רופא המשפחה או ראומטולוג, לגבי בעיה בשריר. יתכן שאתה סובל מבעיה כגון דלקת שרירים. תופעות הלוואי של תרופה להורדת כולסטרול, דוגמת סימבקור או סימוביל, היא עלייה ברמת אנזימי הכבד וכאב או חולשת שרירים, דבר היכול להוביל למחלת רבדומיאליזיס, שהיא מחלה קשה הדורשת טיפול רפואי מיידי. מצב זה נדיר, אבל יש לקחת אותו תמיד בחשבון. אני ממליץ לך להיות במעקב דרך רופא המשפחה ולפעול לפי המלצותיו. ד"ר אלעד איכנולד - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר יניר כסיף
ד"ר יניר כסיף עיניים
 כתר פלוס
כתר פלוס רפואת שיניים
פרופ' אבירם נצר
פרופ' אבירם נצר אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו