מהו הטיפול אחרי גרידה?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/11/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע עשירי להריון. השבוע התגלה שק הריון בגודל שמתאים לשבוע 9, אך אין עובר. לאחר סדרת בדיקות נוספת שעברתי המליצו לי על גרידה, שתתבצע עוד כחמישה ימים. לא אמרו לי לקחת אנטיביוטיקה, האם זה בסדר? כמה זמן לוקח להתאושש מהגרידה? והאם קיימים קשיים לאחר מכן? האם רצוי לבדוק קרישת דם קודם לכן? ומתי יהיה ניתן להיכנס שוב להריון?

תשובה:
אנטיביוטיקה לוקחים לאחר הגרידה למשך 5 ימים. ההמלצה היא לחכות חודש מהגרידה לפני נסיונות חוזרים להרות. ההתאוששות מהירה. אין צורך בבדיקת קרישיות דם לפני ביצוע גרידה, אלא אם כן ידועה בעיה אצלך. ד"ר נגה פוקס - אינפומד