הטיפול בעור יבש אחרי כמותרפיה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מושתלת כבד ומשתמשת בתרופות אימונוסופרסיביות. העור מאוד מאוד יבש ומגרד. מה ניתן לעשות כדי שיהיה לו מעט שומן? כבר מרחתי הכל וזה לא עוזר. האם יש איזה תוסף מזון שיכול לעזור?

תשובה:
יובש בעור כתוצאה מטיפול כמותרפי הוא תופעה נפוצה הנראית בכ-35% מהחולים המטופלים בכמותרפיה מסוג EGFR Inhibitors. תופעת היובש העורי נקראת Xerosis Cutis. לפי מה שמצאתי בספרות הרפואית, אין קונצנזוס לגבי הטיפול לרעילות עורית (פריחות, יובש וכו') הנגרמת על ידי הכמותרפיה. ההמלצות הן להימנע מסבונים, להגביל את זמן המקלחות, ולהשתמש במשמנים סטנדרטיים כגון 5%-10% Urea in Cetomacrogolcream או 20% Soft White Paraffin in Cetomacrogolcream (שם המרכיבים של החומר). אם יש אקזמה, נותנים סטרואידים מקומיים. אני מצרפת לך קישור למאמר בנושא, זהו מאמר מקצועי, אך יש בו טבלה עם דרגות היובש בעור ועם הטיפולים השונים. אני מציעה לך לפנות לבית מרקחת שרוקחים בו תרופות עם הרשימה הזאת או בלעדיה, ואולי יוכלו לרקוח לך תערובת שתקל עלייך מעבר לשימון הסטנדרטי, שנעשה בדרך כלל על ידי משחות כדוגמת אקווזום. http://www.sciencedirect.com/...02f9070ded551a5db#tbl1