פטריה עיקשת בנרתיק שאינה מגיבה לטיפולים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כ-9 חודשים התחלתי לסבול מפטריה בנרתיק לאחר שקיימתי יחסי מין עם בן זוג חדש. מאז ועד היום הפטריה לא נעלמה לחלוטין. כשהפטריה הופיעה השתמשתי בנרות אגיסטן, ומאחר שהיא לא נעלמה, פניתי לרופא שנתן לי סוג אחר של נרות, וגם הם לא עזרו. מאז הייתי אצל 5 רופאי נשים והשתמשתי בכמה סוגי נרות ומשחות, ושום דבר לא עזר. השתמשתי בנרות ובמשחת אגיסטן, ג'ינו פבריל, דקטרין ועוד תרופות שאת שמותיהן אני לא זוכרת. לפני כמה חודשים הייתי אצל רופא שטען שהגורם לתופעה זה חיידקי מעיים, והוא המליץ לי להפסיק לאכול דברי חלב, וכן נתן לי אנטיביוטיקה מסוג מטרוג'יל ואנטיביוטיקה נוספת שאני לא זוכרת את שמה. כמו כן לקחתי כדורי פרוביוטיקה ואומגה 3. אולם גם אחרי כ-3 חודשים של טיפול לא חשתי בשיפור. הסימפטומים שאני מרגישה הם צריבה ועקצוצים באזור הנרתיק ופי הטבעת וכן גירוד קל. אני חושבת שיש לי גם קצת יותר הפרשות מהרגיל. מלווה אותי באופן תמידי בתחושת אי-נוחות. יש ימים בהם הסימפטומים חריפים יותר ויש ימים שפחות. אני שומרת על היגיינה: אני רוחצת את האזור יותר מפעם ביום ואני משתמשת בסבון תינוקות. אני מאוד מתוסכלת וחסרת אונים ולא יודעת כבר למי לפנות.

תשובה:
לתופעה שאת מתארת יכולות להיות מספר סיבות, פטרייה היא אכן אחד הגורמים לתסמינים שאת מתארת. אם הגורם למצוקתך הוא פטרייה וכל הטיפולים המקומיים שהשתמשת בהם לא עזרו, ניתן לקחת טיפול נוגד פטריות דרך הפה. שני הטיפולים המקובלים הם טבליות פלוקונאזול או איטראקונאזול. יש צורך במרשם רופא על מנת לקבל טיפול זה. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני