דלג לתוכן

שאלה

אני בן 47. האם רוליד או משפחת הרוקסיתרורומיצין יעילים נגד סטרפטוקוקוס? אם לא - מה יעיל לחולה אלרגי לפניצילין, מינוצין ועוד?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/11/2009 תאריך עדכון: 03/06/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

אני מניחה שאתה מדבר על דלקת גרון שנגרמת על ידי חיידק הסטרפטוקוקוס. לחולים אלרגיים לפניצילין ניתן לתת אנטיביוטיקות ממשפחת המאקרולידים ( אריתרומיצין - כבר כמעט לא בשימוש, אזיתרומיצין - תרופה חדשה יותר, יעילה יותר ויקרה יותר, רוקסיתרומיצין - בשמות המסחריים רוקסו או רוליד). ניתן לטפל גם בתרופות ממשפחת הצפלוספורינים ( צפורל, צפורוקסים ועוד), אך רק בתנאי שהאלרגיה לפניצילין לא מתבטאת בשוק אנאפילקטי (נפילת לחץ דם, אובדן הכרה), מכיוון שיש אחוז מסויים מהרגישים לפניצילין שרגישים גם לצפלוספורינים. ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר גבי שמש
ד"ר גבי שמש עיניים
ד"ר יפעת סנדלר
ד"ר יפעת סנדלר רפואת כאב
ד"ר דינה צור
ד"ר דינה צור עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו