היצרות עורקים בבדיקת דופלר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

להלן תוצאות בדיקת סונר-דופלר של עורקי הצוואר (קרוטיס): מימין- היצרות קלה בביפורקציה פחות מ-25%. משמאל - שינויים מינימליים בעורק הפנימי. (אי סדירות דפנות העורק הפנימי). האם התוצאות מעידות על מצב מסוכן? האם עלי לקבל תרופות כלשהן? האם מצב זה מתאים לגילי (57)?

תשובה:
מה היתה הסיבה שהפנו אותך לבדיקה הזו? האם עברת אותה כבדיקה שגרתית או בשל בעיות ספציפיות כלשהן? היצרות של פחות מ-25% לרוב אינה מסוכנת, אך כדאי לעשות בדיקות תקופתיות ולראות שזה לא מתקדם. אם את סובלת מעוד תופעות לוואי כמו כאבי ראש, סחרחורות, נימול או חולשה בגוף, ניתן להתחיל טיפול תרופתי במדללי דם. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד