גרד וצריבה במתן שתן אצל אשה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/11/2007
2 דקות קריאה
שאלה:

אני ארבעה ימים לאחר צילום רחם. בערך יום וחצי לאחר הבדיקה התחיל גרד נוראי מלווה בצריבה בעת מתן שתן. כבר סבלתי מספר פעמים מפטריה, במיוחד לאחר רחצה בים או בבריכה, לכן אני נורא נזהרת לא ללכת לשירותים במקומות ציבורים ולא לבקר בבריכה או בים. האם זוהי פטריה? האם יכול להיות שנגרמה בעקבות הצילום? מה ההבדל בן פטריה לבין קנדידה? אני סובלת מאוד וכבר מהיום השני התחלתי לקחת טבליות אגיסטן, אך הן אינן משפיעות. בנוסף, אני נוטלת אנטיביוטיקה מסוג מוקיסיפן 500 מ"ג. יש לי תור לרופא נשים רק בעוד שבוע וחצי ואני לא רואה את עצמי ממשיכה עם הגרד והצריבה הנוראית. האם יש תרופה אחרת? האם זה קשור לתזונה?

תשובה:
צילום צוואר הרחם לרוב אינו מלווה בתופעות לוואי זיהומיות, למעט ב-0.5% מהמקרים, וגם אז הזיהומים בדרך כלל אגניים. יש הסבורים שכשמבצעים את הבדיקה במכשור מתכתי הסיכון עולה, ואילו כשמבצעים את הבדיקה במכשור מפלסטיק הוא יורד. ייתכן שיש אצלך קשר בין הדברים, אך ייתכן בהחלט שמדובר בצירוף מקרים. התסמינים שאת מתארת, גרד מלווה בצריבה במתן שתן, מתאימים יותר לזיהום חיידקי, אך כדי לדעת בדיוק במה מדובר, חשוב לדעת אם ישנן הפרשות וסימנים נוספים, ובקיצור - יש להיבדק. זיהום פטרייתי גורם לגרד, לנפיחות בעריה, וכן להפרשות לבנות. קנדידה היא סוג של פטריה. נטילת אנטיביוטיקה על דעת עצמך לא תועיל בהכרח, שכן האנטיביוטיקה הורגת את החיידקים ה"טובים" ובכך מעודדת צמיחת פטריות. אין ספק שאת צריכה טיפול, אבל חשוב להתאים אותו למצב. מוקסיפן משמש לטיפול בדלקות בדרכי השתן, ולא בטוח שזו הבעיה שמנה את סובלת. לא אוכל להמליץ לך על תרופה אחרת מכיוון שחסר לי מידע על מנת לאבחן את המצב. נסי להקדים את התור, על מנת שתאובחני ותטופלי בהקדם. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד