דלג לתוכן

קרישיות יתר כגורם להפלות חוזרות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/11/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 25, עברתי 2 הפלות. הראשונה הופסקה בשל הפסקת דופק בשבוע ה-11. תחילה חשבו כי ישנו עובר אחר והיה דופק, אולם לאחר מכן התברר שאלו תאומים סיאמיים. לאחר 4 חודשיים עברתי הפלה שניה, בשבוע ה-8 של ההריון, מאחר שלא היה דופק כלל. פניתי לרופא המתמחה בהפלות חוזרות, ובעצתו ביצעתי מספר בדיקות. אני מבקשת את דעתכם על תוצאות הבדיקות שלהלן: Antithrombin-Iii 67 Anti Cardiolipin IgG 18 Anti Cardiolipin IgM 34 הבדיקות נערכו כחלק מבדיקות לאבחון קרישיות יתר, שכן נמצא קשר בין קרישיות יתר לבין שיעור הפלות גבוה. הימצאות נוגדנים מסוג אנטי קרדיוליפין בדם עשויה להצביע על נטיה לקרישיות יתר. מצב זה עשוי להיות כחלק מתסמונת עצמאית הנקראת: APLAS (מתאפיינת בפקקת עורקים וורידים, הפלות חוזרות, ועוד), או משנית למחלות אוטואימוניות, כגון זאבת. לא אוכל להתייחס לתוצאות הבדיקה מכיוון שערכי הייחוס עשויים להיות שונים בין המעבדות. כמו כן, אינני מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלך. עליך להתאזר בסבלנות ולפנות שוב אל הרופא שהפנה אותך לבדיקות אלה. ד"ר מורן שויקה-רבאו

תשובה:

- אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון
ד"ר ניר נתנזון עור ומין
פרופ' אבינועם אופיר
פרופ' אבינועם אופיר חוות דעת משפטית
ד"ר מרינה ארביטמן
ד"ר מרינה ארביטמן פסיכיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו