בירור תופעות נוירולוגיות לפני קביעת אבחנה של אלצהיימר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

היום הודיעו לנו שאמי חולה במחלת אלצהיימר. בחודש האחרון התחילה אמי לא לשלוט בסוגרים ולפספס יותר מתמיד, והיא גם נופלת הרבה ולא יכולה ללכת. דברים אלה נלווים לכל מה שקראתי באתר לגבי התופעות האופייניות למחלה. האם זה אכן קשור למחלה, או שצריך לבדוק כיוונים אחרים?

תשובה:
מחלת אלצהיימר גורמת קודם כל לפגיעה קוגניטיבית: פגיעה בזיכרון, ביכולת ההתמצאות, וביכולת החשיבה והריכוז. רק בשלב הרבה יותר מאוחר נוספים לעיתים סימנים יותר "גופניים" כגון חוסר שליטה על הסוגרים וקושי בהליכה. מחלת אלצהיימר מתפתחת ומתקדמת לאט, במשך שנים, ובתקופה הראשונה מופיעות רק הבעיות הקוגניטיביות. במקרה של אמך, אם כל מה שאת מתארת הופיע בחודש האחרון, ולא קדמה לכך תקופה של פגיעה בזיכרון, הייתי ממליצה בהחלט לברר ולשלול מחלות נוירולוגיות אחרות שיכולות להתבטא בבעיות שאת מתארת, שבשונה מלאלצהיימר, יש עבורן טיפולים יעילים! דוגמאות לבעיות אפשריות הן מחלת פרקינסון, NPH - הידרוצפלוס של גיל הזקנה, הרעלת תרופות, וחוסר ויטמיני B. הבירור צריך להעשות על ידי רופא נוירולוג, מומחה למערכת העצבים, ולכלול קבלת היסטוריה מפורטת של התפתחות הבעיה, בדיקה נוירולוגית וגופנית, בדיקות דם ובדיקות הדמיה. בהצלחה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית