חישוב יום הביוץ 4
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחר בדיקת דם חיובית להריון כשבוע לאחר האיחור בווסת, התחיל דימום שהתברר לאחר מכן שהיה הפלה טבעית, ללא שום התערבות. הדימום היה כמו וסת רגילה. ערכי הבטא ירדו בהדרגה. אני שומרת על טהרה ומותר לי לטבול בעוד כשבוע. האם אפשר לנסות להרות שוב או שכדאי להמתי

תשובה:
מכיוון שהייתה לך הפלה ללא כל התערבות, את יכולה להמשיך בנסיונות של כניסה להריון ללא הפרעה. הביוץ מגיע 14 יום לפני המחזור. אם את מקבלת את המחזור החודשי באופן סדיר, תוכלי לחשב את יום הביוץ. את גם יכולה לקנות ערכת ביוץ בכל בית מרקחת. ישנה אמנם אמונה לפיה אם מקיימים יחסי מין לא מוגנים יום לפני הביוץ תיוולד בת, ואם ביום הביוץ - בן. אבל לא הייתי מציעה לך להסתמך על כך, מפני שאלה סתם סיפורי סבתא, ואין מאחוריהם היגיון רפואי. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד עוד באינפומד מחשבון לחישוב זמן הביוץ