לפני כחודשיים גיליתי נפיחות בכל תחנות הלימפה. עשיתי בדיקות דם והן היו ת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/11/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כחודשיים גיליתי נפיחות בכל תחנות הלימפה. עשיתי בדיקות דם והן היו תקינות. לפני חודש נפצעתי בקרסול במשחק כדורגל. אחרי שהנפיחות ירדה (שבועיים) הרגשתי הרבה יותר טוב אבל אני מרגיש כמו בלוטות קטנות שנמצאות באיזור הקרסול ומכאיבות לי בתנועות מסוימות. האם התנפחות הלימפה בגוף משפיעה גם באיזור הזה, והאם יכול להיות שזו הסיבה להחלמה האיטית ? נ.ב קרה לי אותו מקרה עם המפשעה, וכאשר ירדה הנפיחות מהלימפה שיחקתי כאילו לא נפצעתי בכלל.

תשובה:
איזור הקרסול אינו אזור קלאסי של צבר בלוטות לימפה, כך שסביר להניח שהכאב נגרם לך מסיבות אחרות. כדאי לפנות לאורתופד לבדיקת הקרסול לאחר הפציעה, ולרופא כללי על מנת לבדוק את מצב הבלוטות בגוף. בלוטות מתנפחות מעת לעת בד"כ בשל זיהומים, בעיקר ויראליים. מאוד שכיח לגלות נפיחות שאח"כ חולפת, מבלי להשאיר סימנים.