כאבים בברכיים בעת פעילות גופנית
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/11/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 26 ולפני כמה חודשים התחלתי לרוץ בחדר כושר. לאחר פרק זמן קצר הופיע לי כאב חד ופתאומי בברך שמאל באיזור הפיקה בצד הלטרלי ולעיתים ממש סביב הפיקה. הכאב מנע ממני לרדת במדרגות וגרם קשיים בהליכה,כל שכן בפעילות גופנית. אורתופד נתן לי סלקוקס, ולאחר כמה בדיקות גופניות קבע שמדובר בשחיקה של הסחוס. צילום הראה שאין הבדל ממשי בין הברכיים. לאחר מנוחה של כמה שבועות נעלמו הכאבים לחלוטין, אך שבו והופיעו לאחר כל ניסיון נוסף לפעילות גופנית - גם לאחר הליכה מתונה של חצי שעה בפארק.רופא נוסף בדק אותי כשהייתי ללא כאבים ואמר שלא בטוח שזו שחיקה וכי עלי לחזק את השריר הארבע ראשי ולהשתמש במדרסים (עקב כפות רגלים שטוחות). צילום רנטגן תקין. - האם הסימפטומים נראים כמו שחיקת סחוס? - כיצד ניתן לטפל, והאם יש פעילות גופנית אירובית שמותר לעשות במצב זה ושאינה מעמיסה על הברכיים? מאוד חסרה לי הפעילות הגופנית שהייתי רגילה אליה.

תשובה:
בהחלט נראה שמפרק הברך הקדמי- המפרק הפטלופמורלי - מעורב בכאב שאת מתארת. המפרק נראה טוב כאן- http://www.hopkinsmedicine.org/orthopedicsurgery/images/pfps_1.gif