היום הייתי עם בתי בת ה- 8 אצל גסטרואנטרולוג ילדים בגלל עצירויות. הוא צי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/01/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

היום הייתי עם בתי בת ה- 8 אצל גסטרואנטרולוג ילדים בגלל עצירויות. הוא ציין שהיא סובלת מאנקופרזיס, קרוב לוודאי על רקע עצירות. מהי המילה הזאת ? אשמח להסבר.

תשובה:
Encopresis משמעותו אי שליטה במתן צואה, לאחר שהילד/ה כבר למד/ה הרגלי מתן צואה, כלומר, לאחר גיל 4. נקרא גם soiling. זה קורה כאשר יש ריבוי של תוכן מעי קשה במעי גס ובחלחולת, וצואה מסתננת מעבר לגוש הנוקשה וגורמת ללכלוך התחתונים ואי שליטה בצואה. לפרטים נוספים: http://www.aboutencopresis.com/encopresis/encopresis.html