דופק מואץ ועילפון אחרי ריצה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/02/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

התחלתי להתאמן בריצה לפני כ-5 חודשים. מעולם לא רצתי. התחלתי בהליכה וכיום רץ 8 ק"מ 2-3 פעמים בשבוע. אני נעזר בפולר. זה כחודשיים שאני רץ 8 ק"מ בערך ב 54 דקות. לקראת סוף הריצה, לאחר כ-45 דקות, הדופק שלי קופץ בפתאומיות מ-160 ל200. אפילו קרה שהגעתי ל-230 (האם זה בכלל אפשרי?). אני מסיים את הריצה, אבל רק כ-10 דקות לאחר סיום הריצה אני מרגיש שאני עומד להתעלף. אני "רואה שחור בעיניים", חש בחילה וכו'. האם מדובר בהפרעת קצב בדופק גבוה? האם זה מסוכן? היום, לראשונה, כ-10 דק' לפני הסיום, בערך כשקפץ הדופק, חשתי בנימול חזק בכפות הרגליים. האם זה קשור לאותה בעיה? מה ההסבר לכך? מה ההמלצה?

תשובה:
מה שאתה מתאר בהחלט מדליק נורה אדומה ואינו תקין. לאחר 3-2 דקות מסיום הריצה הדופק אמור כבר להתייצב. אינך אמור להגיע למצב של עילפון לאחר 10 דקות. המלצתי היא להסתפק בריצה של 30 דקות, ואת ההמשך לעשות בהליכה מהירה. במקביל, עליך לגשת לבדיקת ארגומטריה - בדיקת דופק במאמץ. במכון וינגייט אפשר לעבור בדיקה מאוד מקיפה של דופק העבודה המתאים ספציפית לך, ולקבל המלצות לתזונה מתאימה ולסוג האימון המתאים לך ביותר. עלות הבדיקה כ-1200 שקלים והיא אורכת כמה שעות. אני ממליצה לכל מי שמעוניין להגיע לתוצאות מרביות באימון לעשות את הבדיקה. הנימול בכפות הרגליים גם לא נשמע טוב. כדאי לך להיוועץ גם ברופא. בהצלחה יפה וולנסקי - מאמנת כושר אישית וקבוצות. מתמחה באימונים על טרמפולינה, נשים אחרי לידה, ילדים עם בעיות השמנה ואנשים עם מגבלות פיזיות קלות.דואר אלקטרוני: vyaffa@walla.co.il, סלולר: 050-8355085