טיפול בתולעים באישה בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/02/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בהריון בשבוע ה-35 ויש לי תולעים. זו פעם ראשונה שאני נפגשת בתופעה הזו אצלי. הילדות שלי לפעמים סובלות מזה ואני מאד מקפידה על היגיינה. ממה זה מגיע? האם מותר לי לקחת את התרופה ורמוקס אותה אני נותנת לילדים?

תשובה:
מרבית התולעים מדבקות בהדבקת פה-צואה: אדם נגוע שלא רחץ ידיים לאחר הביקור בשירותים (בעיקר ילדים), יכול פשוט להפיץ את בייצי התולעים על ידי כך שייגע בכוס, בצלחת, או אפילו סתם בידית של דלת. מי שייגע בפריטים אלה ויכניס את ידו לפה, יידבק. התרופה ורמוקס (מבנדאזול), יעילה ביותר לטיפול כנגד התולעים האלה. לגבי הריון, אמנם לא נתגלו מומים או בעיות בעוברים של נשים שנטלו את התרופה בזמן הריון, אך יש להיוועץ ברופא לפני השימוש. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד