המשך פעילות גופנית בזמן הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/02/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 46, וגיליתי להפתעתי שאני בהריון. אני מתאמנת 4 פעמים בשבוע, ומעוניינת לדעת עד לאיזה גובה מומלץ להעלות את הדופק בהריון. בדרך כלל אני מגיעה ל-150-140 פעימות בדקה.

תשובה:
ההמלצה היא בדרך כלל להמשיך באותה פעילות גופנית שנעשתה לפני ההריון. במהלך ההריון לא מומלץ להגביר את הפעילות. אבל מובן שאם אינך חשה בטוב, לא מומלץ להמשיך בפעילות רק בגלל שהיית מסוגלת לבצעה לפני ההריון. כדאי מאוד להתחשב ביכולות הגוף ולא להילחם בו. המלצות אלו נכונות רק לגבי הריון תקין, שאין בו גורמי סיכון אחרים. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד