הריון אחרי ניתוח קיסרי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/03/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 24. ילדתי לפני 6 חודשים את הבן הבכור בניתוח קיסרי, והשבוע נוכחתי לדעת שאני בהריון שוב. האם ישנה לאחר ניתוח קיסרי תקופה שעדיף לא להרות בה?

תשובה:
קודם כל נראה שמגיע לך מזל טוב! לשאלתך, אין המלצה גורפת לגבי תקופת ההחלמה לאחר ניתוח קיסרי. יש הגורסים שיש להימנע מהריון במשך חצי שנה, ויש המחמירים וטוענים שיש להימנע מהריון למשך שנה. המטרה היא כמובן לתת זמן להחלמת הרחם. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד