בדיקת CT עם חומר ניגוד והשפעתה על בלוטת התריס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/06/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

האם הזרקת חומר ניגוד לבדיקת CT תשפיע על בלוטת התריס שפעילותה לא תקינה, מחלת השימוטו, עם ערכים משתנים של TSH ? מה האפשרות לבצע CT ללא חומר ניגוד, ומה ההבדל עם ובלי? איך קוראים לחומר הניגוד ומה הוא מכיל בתוכו? למיטב ידיעתי סוג של יוד המשפיע על הבלוטה.

תשובה:
חומר הניגוד של ה CT הוא על בסיס יוד. לאחר ההזרקה לווריד, הוא מתפנה מן הגוף במהרה ואינו משפיע על בלוטת התריס. ישנם שמות שונים של החומר- טלבריקס, יופמירו, אומניפרו ועוד. לגבי השאלה האם כדאי לעשות בדיקה ללא חומר ניגוד - מאוד תלוי איזו בדיקה ולצורך אבחון של איזו בעיה. יש מקרים שחייבים להזריק, ויש מקרים שלא, וכדאי להתייעץ עם הרופא שלך.