האם יש סיכון בחיסון לשפעת?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/06/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אחי בן 85 קיבל לפני 3 שבועות חיסון נגד שפעת. תוך 48 שעות אושפז בבי"ח (בלי להיכנס לפרטים). היום הוא על ערש דווי (הוא היה אדם בריא לחלוטין). אני בגלל מחלות נשימה מקבלת חיסון כל שנה. לאור הסיפור העצוב הנ"ל אני מאד פוחדת וחוששת לקבל את החיסון. האם יש באפשרותכם לייעץ לי ?

תשובה:
למרבה הצער אנשים בני 85 שנה יכולים להיות על ערש דווי, גם אם מתוך בריאות שלמה, ממגוון סיבות הקשורות בגילם. זריקת חיסון לשפעת אינה מגבירה תחלואה ותמותה, והדבר נמצא בעשרות מחקרים. לכן, לדעתי ולדעתנו כדאי לקבל את זריקת החיסון לשפעת, כיוון שהמחלה עצמה עלולה לגרום לתחלואה ולתמותה רבה בעיקר בקשישים, בעוד שהזריקה עצמה בטוחה לחלוטין, וזו רק יד המקרה שאחיך נפל למשכב לאחר קבלת הזריקה. בברכת בריאות שלמה דר' איציק לוי מומחה בפנימית ובמחלות זיהומיות