דלג לתוכן

האם יש סיכון בחיסון לשפעת?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/06/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

אחי בן 85 קיבל לפני 3 שבועות חיסון נגד שפעת. תוך 48 שעות אושפז בבי"ח (בלי להיכנס לפרטים). היום הוא על ערש דווי (הוא היה אדם בריא לחלוטין). אני בגלל מחלות נשימה מקבלת חיסון כל שנה. לאור הסיפור העצוב הנ"ל אני מאד פוחדת וחוששת לקבל את החיסון. האם יש באפשרותכם לייעץ לי ?

תשובה:

למרבה הצער אנשים בני 85 שנה יכולים להיות על ערש דווי, גם אם מתוך בריאות שלמה, ממגוון סיבות הקשורות בגילם. זריקת חיסון לשפעת אינה מגבירה תחלואה ותמותה, והדבר נמצא בעשרות מחקרים. לכן, לדעתי ולדעתנו כדאי לקבל את זריקת החיסון לשפעת, כיוון שהמחלה עצמה עלולה לגרום לתחלואה ולתמותה רבה בעיקר בקשישים, בעוד שהזריקה עצמה בטוחה לחלוטין, וזו רק יד המקרה שאחיך נפל למשכב לאחר קבלת הזריקה. בברכת בריאות שלמה דר' איציק לוי מומחה בפנימית ובמחלות זיהומיות
רופאים בתחום
אורתוטיסט שמואל להב
אורתוטיסט שמואל להב אורתופדיה
ד"ר יקי כהן
ד"ר יקי כהן אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר דוד חזן
ד"ר דוד חזן כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו