דום נשימה בשינה אחרי תאונה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

נפגעתי בתאונת רכבת ונפצעתי בעמוד השדרה הצווארי. הפגיעה הקשה היתה ב-C2. לאחר התאונה הפסיקה השינה שלי להיות טובה כפי שהיתה לפני התאונה. בבירור במעבדת שינה הוברר כי יש לי דום נשימה בדרגה בינונית. האם יכול להיות קשר בין התאונה לבין התופעה של דום נשימה? ברצוני לציין כי השינה שלי לפני התאונה היתה ממש טובה, ישנתי 7 או 8 שעות כל לילה בלא הפרעות.

תשובה:
בהחלט ייתכן שהפגיעה בחוליה C2 הוא הגורם לדום הנשימה. ייתכן שהיא לוחצת כעת על אזור הפרינקס (חלל האף והפה) האחורי וגורמת לחסימת אוויר. עוד אפשרות היא שהיא לוחצת על עמוד השדרה ומשפיעה על העצבים שמגיעים לריאות. כדאי לפנות עם תוצאות בדיקת השינה, ואולי גם עם צילום של עמוד השדרה הצווארי, למומחה לעמוד שדרה, או לחלופין, למומחה להפרעות שינה. בהצלחה! ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד