תסביב שחלה חוזר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 25. עברתי בנובמבר האחרון ניתוח לפרוסקופיה בעקבות תסביב שחלה וחצוצרה. לפני יומיים הדבר קרה שוב ועברתי ניתוח, שבמהלכו קיבעו לי את השחלה על מנת למנוע חזרה של הבעיה. אני נוטלת גלולות למניעת הריון במשך 7 שנים ולא עוברת טיפולי פוריות. מדוע זה קרה פעמיים? איך ניתן למנוע זאת? מה הסיכוי שזה יקרה פעם נוספת לאחר הקיבוע?

תשובה:
כל נגע על השחלה עלול לגרום לתסביב (torsion). הנגע הוא בדרך כלל ציסטה גדולה מכל סוג שהוא. קיבוע השחלה אמור למנוע תסביב חוזר, אך הוא אינו מונע היווצרות ציסטות נוספות. איני יכולה לומר מהי הסיבה לחזרה של התסביב, מכיוון שלא ציינת אם את סובלת משחלות פוליציסטיות ומה היו הממצאים בניתוח. הפני את שאלתך לגינקולוג המטפל שלך. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד