רמה גבוהה של ליפידים אצל ילדה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/07/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי בת ה- 4 לא אוהבת לאכול. מה שהיא כן אוכלת אלה בד"כ רק דברים בריאים. איך יכול להיות שבבדיקות שעשינו לה התוצאה של הכולסטרול והטריגליצרידים גבוהה מאד?

תשובה:
ראשית, יש לבצע את הבדיקה בצום. אם טרם הבדיקה הילדה אכלה, ייתכן והתוצאות אינן נכונות ופרופיל השומנים שלה שונה מהתוצאה בבדיקה. שנית, קיימים מצבים רבים בהם רמת הכולסטרול והטריגליצרידים גבוהה, ללא קשר לתזונה. קבוצה אחת של מצבים אלה הן מחלות גנטיות, בהן ישנה בעיה במטבוליזם של המבנים השומניים בדם; קבוצה שניה היא מחלות אחרות המובילות לעליית השומנים בדם, כגון מחלות כבד או מחלות כליה מסויימות. באם רמת הכולסטרול והטריגליצרידים אצל ביתך אכן גבוהה מהנורמה, יש צורך בהתייעצות עם אנדוקרינולוג ילדים. ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד