תופעות לוואי אפשריות אחרי נטילת פוסטינור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מקיימת יחסי מין עם בן זוגי ללא אמצעי מניעה ("גומרים בחוץ") כבר שנים. בפעם האחרונה חששנו שהיה פספוס, ולקחתי מייד את גלולת פוסטינור New. במשך מספר ימים היתה לי הרגשה מאוד מוזרה בתחתית הבטן, אפילו בחילות. טרם קיבלתי מחזור ואני מאוד מוטרדת. עשיתי שתי בדיקות ביתיות וגם בדיקת דם לאבחון הריון, וכולן היו שליליות. האם יכול להיות שאני בכל זאת בהריון? ואם כבר הייתי בהריון כשנטלתי את הגלולה, האם היא יכולה לפגוע בהריון, והאם כדאי לי לעשות הפלה?

תשובה:
כמו שכתבת, כל הבדיקות יצאו שליליות, ולכן את ככל הנראה לא בהריון. "הגלולה של היום שאחרי" יכולה לגרום תופעות לוואי ושינויים במחזור החודשי. אני מציעה לך להמתין עוד מספר ימים. אם עדיין לא תקבלי מחזור, גשי לרופא נשים שלך לבדיקה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד