דלקת בדרכי השתן אצל בחורה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/07/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 22, בריאה, אך יש לי בעיה. בעקבות קיום יחסי מין לעיתים קרובות מופיעה אצלי דלקת בדרכי השתן. זה הופיע אצלי לא מזמן. מהי הסיבה לכך? אני פעילה מינית כבר 4 שנים וזה לא היה לי קודם. רופא כירורג-אורולוגי המליץ לי לקחת Macrodantin במשך שנה כשעתיים לאחר קיום יחסי מין. האים יש סיכוי גדול שתהיה לי דלקת בריאות וצהבת? אני לא בטוחה לגבי כדורים אלה בגלל תופעות הלוואי שלהם. האם כדאי בכלל להתחיל ליטול את הכדורים גם אם עכשיו אני בריאה ואין לי דלקת? או האם כדאי לי לשתות במשך חצי שנה מיץ חמוציות במקום הכדורים?

תשובה:
שאלות דומות לשלך נענו פעמים רבות, ואמליץ לך לקרוא תשובות קודמות על דלקת בדרכי השתן, שאותן תוכלי לאתר באמצעות מנוע החיפוש של אינפומד. בנוסף אמליץ על כמה דפים באתר: מחשבון לחישוב הסיכון לנשים לסבול מדלקות וזיהומים בנרתיק, מאמר על שמירת על ההיגיינה הנשית האינטימית, ומידע מיץ אוכמניות כמגן מפני זיהומים חוזרים במערכת השתן: http://www.infomed.co.il/doCalcVaginalInfection.asp