תינוקת עם פגם במחיצה הבין-פרוזדורית - ASD
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/09/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי בת 7 חודשים, ולא אותרה אצלה אוושה עד גיל זה מעולם. בבדיקת אקו לב שעשינו היום התגלה "ASD בינוני עם דלף משמאל לימין". כמו כן התגלתה "היצרות של המסתם הריאתי שהיא גבולית, אולם הימצאות ה-ASD מחמירה את מפל הלחצים שנמדד על כ-50 ממ"כ". אנחנו קצת מבוהלים ולא מבינים את המשמעויות של ממצאים אלה, ונשמח לקבל עוד אינפורמציה.

תשובה:
לא ציינת בשאלתך מהו מצבה הרפואי של ילדתכם והאם היא סובלת מהבעיות שמאפיינות (Atrial Septal Defect) ASD