אבי סובל מחסימת עורקים קשה, בשבוע הבא הוא צריך לעבור מעקף - FEMORAL DIS
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/10/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

אבי סובל מחסימת עורקים קשה, בשבוע הבא הוא צריך לעבור מעקף - FEMORAL DISTAL BYPASS לפי הסבר קטן וקצר שקיבלתי, הבנתי שהניתוח קשה ומסובך, למעשה זה 3 ניתוחים בניתוח אחד גדול, שיתבצע בשלושה שלבים: מהכתפיים למפשעות, מהמפשעות לברכיים, ומהברכיים לכפות הרגלים. אשמח באם תוכלו לעזור לי במידע שיש לכם - סיכויי הצלחה, האם כדאי לגשת לניתוח כזה ובכלל כל מידע יכול לעזור לי. לצערי, אני מבולבלת ולא מבינה הרבה בנושא.

תשובה:
ניתוח כזה בכלי הדם הוא ניתוח המבוצע כאשר עורקי הגפיים חסומים עם טרשת עורקים קשה. זה גורם לכאבים קשים בהליכה, כיבים בכפות הרגליים, וגורם לסיכון בנוגע לחסימה עורקית חריפה של עורקי הרגל, המסכנים את הגפה. בניתוח בעצם בונים מעקף לעורקים החסומים ע"י שתל של עורק מבית החזה או וריד מהמפשעה, או ע"י שתל סינתטי מדקרון. שתל ורידי או עורקי נחשבים לעמידים ביותר ולטובים ביותר. סוג הניתוח נקבע עפ"י חומרת החסימה, הסימפטומים והמצב הכללי. הסיכויים להצלחה בפרספקטיבה של 3 שנים מהניתוח טובים מאוד- כאשר הרוב המכריע של השתלים הטבעיים פתוחים ומתפקדים. הניתוח אינו חסר סיכון, בעיקר בגלל העובדה שלחולים בד"כ יש גם מחלה טרשתית מפושטת במקומות אחרים, כגון עורקי הלב ועורקי התרדמה בצוואר, ועל כן יש להם סיכון מוגבר בהרדמה והם צריכים לעבור בדיקה טרום-ניתוחית מדוקדקת להערכת סיכונים. הניתוח עצמו הוא ניתוח גדול בו יש צורך בקצירת השתלים מהמקומות המתאימים ואז חיבורם למעקף. לקריאה נוספת- http://www.vascular-surgeon.co.uk/femoraldistalbypass.htm