בעלי, בן 46, סבל במשך כמה שבועות משלשולים. הבדיקות הראשונות לא הראו כלו
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/10/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

בעלי, בן 46, סבל במשך כמה שבועות משלשולים. הבדיקות הראשונות לא הראו כלום. בדיקות אחרונות גילו דם סמוי בצואה: מתוך שלוש בדיקות - אחת חיובית ושתיים האחרות שליליות. בינתיים השלשולים עברו והוא חש יותר טוב. - אך עתה אנו מודאגים מאד. האם הרופא ישלח אותו לכל הבדיקות הפולשניות ? האם הסיכוי גדול לגילוי גידול ? עלי לציין כי בדיקת הדם טובה - חוץ מ B12 שהראה תוצאה מעט נמוכה - 153. אילו מחלות באות בחשבון? בעלי רזה - אינו אוכל מאכלים לא בריאים .

תשובה:
לא נראה שכדאי להתרשם מבדיקה חיובית של דם סמוי בצואה על רקע שלשולים חריפים, כי יש שם אלמנט של פגיעה ברירית המעי שעשויה לגרום לזה. יש לחכות שבועיים- שלושה לאחר האפיזודה ולהיבדק בשבוע הרביעי, ובהתאם לכך להחליט. לגבי רמת ה- B12 היא אכן נמוכה ודורשת תוסף ע"י זריקות וכדורים, וכן בירור בנוגע לתת- ספיגה. שני הממצאים לא בהכרח קשורים זה בזה, אולם בנוגע לשניהם תאלצו לפנות לגסטרואנטרולוג מומחה על מנת להמשיך בבירור וטיפול.