דלג לתוכן

נטילת מלטונין יחד עם נוגדי דיכאון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/12/2009 תאריך עדכון: 18/05/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 37, נוטלת ציפרלקס (10 מ"ג) כחודשיים וחצי והשפעת התרופה טובה. לפני כשבועיים התחלתי לקחת מלטונין במינון 5 מ"ג בגלל נדודי שינה קשים (שמהם סבלתי כל חיי). לפני שהתחלתי עם המלטונין השפעת הציפרלקס היתה טובה. אמנם ישנתי רע (קושי בהירדמות,

תשובה:

מלטונין הוא חומר המופרש בגופנו באופן טבעי ואחראי לוויסות השעון הביולוגי וקשור למקצב העירות והשינה. נטילת חומר זה בטבליות נמצאה יעילה לטיפול בהפרעות שינה שונות ובהפרעות של המקצב עירות-שינה, כגון "ג'ט-לאג" לאחר טיסות בין אזורי זמן שונים על פני כדור הארץ. נמצא גם שהמלטונין עוזר במידה מסויימת לטיפול בדיכאון. עם זאת, למלטונין הניתן בכדור עלולות להיות תופעות לוואי נוירולוגיות הכוללות עייפות ובלבול, וישנם בספרות הרפואית אף דיווחים על מקרים של החמרת דיספוריה (מצב רוח ירוד) אצל אנשים שלקו בדיכאון וטופלו במלטונין. למלטונין יש גם אינטראקציה עם חלק מנוגדי הדיכאון מקבוצת ה- SSRI בשם Fluvoxamine, וזה מתבטא בהחמרה של תופעות הלוואי מכל אחת מהתרופות. לא מדווח על יחסי גומלין דומים בין מלטונין לציפרלקס, אולם לא ניתן לשלול את האפשרות שיש תגובות כאלה. לסיכום, נראה כי את סובלת מתופעות לוואי של שימוש במלטונין בכדור. לא לכולם החומר מתאים ויעיל. אני ממליצה להתייעץ עם הפסיכיאטר/ית המטפל לגבי טיפול אחר שיסייע לשיפור השינה מבלי להחמיר תופעות של עייפות ומבלי שייפגע מצב הרוח. בהצלחה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר קובי אקשטיין
ד"ר קובי אקשטיין רפואת שיניים
פרופ' אלכסנדר דויטש
פרופ' אלכסנדר דויטש כירורגיה
ד"ר פנינה אנגלמן
ד"ר פנינה אנגלמן כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו