מידע על הרעלת עופרת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 35, יורה הרבה באקדח, במיוחד בשנה וחצי האחרונות, במטווחים פתוחים וסגורים. למיטב ידיעתי, חשיפה מרובה לירי, במיוחד במטווחים סגורים שבהם האוורור פחות יעיל, עלולה להעלות את רמת העופרת בדם. לפני כ-5 ימים עברתי בדיקה של רמת העופרת בדם. כמה זמן לוק

תשובה:
לפי מידע של ה- American Association for Clinical Chemistry, רמת העופרת הרצויה היא עד 25 מיקרוגרם/ד"ל. רמה של מעל 45 מיקרוגרם/ד"ל (ואפילו מעל 40) נחשבת למסוכנת, ומעל 70 מיקרוגרם/ד"ל זהו מצב חירום רפואי. אלה ערכים למבוגרים, ואינם נכונים לגבי ילדים. הטיפול ברמה גבוהה מדי של עופרת הוא על ידי כלטורים (קושרי מתכות) כמו succimer ו- caEDTA. ויטמין C הוא קושר טבעי של עופרת, אך הוא חלש. אם הרעלת העופרת כרונית, יש לתקן חסרים תזונתיים הנגרמים על ידי רמת העופרת הגבוהה: ברזל, סידן, מגנזיום ואבץ. אני לא יודעת כמה זמן לוקח עד לקבלת התשובות. תוכל להתקשר למעבדה בה ביצעת את הבדיקה ולשאול. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד