גילוי פוליפים מדממים בקולונוסקופיה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אבי, בן 65, עשה בדיקת קולונוסקופיה בעקבות גילוי של דם בצואה. במהלך הבדיקה התבררו שני פוליפים גדולים מדממים, והוא הופנה לניתוח להוצאתם. האם מדובר בסרטן המעי?

תשובה:
על מנת לקבוע אם מדובר בגידול סרטני יש לבצע ביופסיה. ודאי נלקחה ביופסיה במהלך הבדיקה. רוב הפוליפים הנמצאים במעי אינם ממאירים. מספר תכונות מגדילות את הסיכוי להיות גידול סרטני: פוליפ שגודלו מעל 2 סנטימטר. פוליפ מסוג villous (סוג היסטולוגי הנקבע בביופסיה) פוליפ "ססילי" (בעל בסיס רחב) עצם העובדה שאביך הופנה לניתוח לא מעידה על כך שמדובר בגידול סרטני. שוב, יש לחכות לתשובת הביופסיה על מנת לענות על שאלתך. בברכה, ד"ר מיכל רסנר - אינפומד