נפגשתי עם בחור לדייט בבית קפה. לאורך כל המפגש (כשעה וחצי) הבחור התגרד בכל חלקי הגוף (צוואר, בטן, מותניים, רגליים גב לפחות 20 פעם במהלך הפגישה. החשש שלי הוא שלבחור יש סקביס. האם כתוצאה מלחיצת יד, אם
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

נפגשתי עם בחור לדייט בבית קפה. לאורך כל המפגש (כשעה וחצי) הבחור התגרד בכל חלקי הגוף (צוואר, בטן, מותניים, רגליים גב לפחות 20 פעם במהלך הפגישה. החשש שלי הוא שלבחור יש סקביס. האם כתוצאה מלחיצת יד, אם יש לו סקביס, אני עלולה להידבק ממנו? שטפתי את הידיי

תשובה:
סקביס מדבק בעיקר במגע קרוב, אך יכול לעבור גם דרך ביגוד נגוע. הריגוש העורי והתסמינים, מופיעים לאחר 4-2 שבועות מההדבקה. הגרד חמור יותר בלילה ויש פריחה אופיינית אשר, במבוגרים, לא מערבת בדרך כלל את הפנים ואת הצוואר. אז תיאורטית, ייתכן שנדבקת מלחיצת יד או מישיבה ברכב. אם נדבקת, כאמור, ההתפרצות מורגשת לאחר 4-2 שבועות אלא אם כן זו הדבקה חוזרת, ואז מופיע גרד תוך מספר ימים. אין טיפול מניעתי לאחר חשיפה לסקביס. אבחנת המחלה מתבססת על בדיקה תחת מיקרוסקופ לחיפוש הטפיל, ביציו או צואתו, אך לעיתים נותנים טיפול גם ללא בדיקה זו. יש מגוון טיפולים לסקביס. המקובל בארץ נקרא לייקליר, וחוזרים עליו פעמיים בהפרש של שבוע, והוא ניתן לחולה ולקרוביו. לייקליר בעצמו גורם לגירוי העור, ולכן הוא ניתן לעיתים בשילוב עם תכשירים אחרים. צריך לכבס בגדים וכלי מיטה בטמפרטורה של יותר מ-60 מעלות. חלופה אחרת היא לסגור אותם בניילון לכמה ימים ולהוציאם לשמש. לא מצאתי הנחיות לגבי מזרונים ושמיכות פוך, אך אני מניחה שניתן לנהוג בהם באותה הדרך, אם מעוניינים. בברכה, ד"ר טלי צ’רנוביצקי - אינפומד