בכוונתי לטוס לדרום אמריקה. במהלך הטיול אהיה בעיר לה פז שבבוליביה הממוקמת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בכוונתי לטוס לדרום אמריקה. במהלך הטיול אהיה בעיר לה פז שבבוליביה הממוקמת בגובה 3632 מ'. על-פי שמועות ששמעתי מחברים ישנה תופעה של מחלת גבהים אשר רוב המבקרים בעיר יסבלו / סובלים ממנה לפחות בימים הראשונים של שהותם. כיצד אוכל להתמודד עם המצב? האם יש

תשובה:
הבעיה במקומות גבוהים היא לחץ ברומטרי נמוך ולחץ חלקי של חמצן נמוך יחסית. מחלת גבהים משפיעה באופן כלשהו כמעט על מחצית מהאנשים שעולים לגובה 4200 מטרים בבת אחת, תוך 8 עד 96 שעות מההגעה למקום. יש אנשים שאצלם הסימפטומים מתחילים כבר מגובה 2500 מטרים ואילך. הסימפטום השכיח ביותר של מחלת גבהים הוא כאב ראש. פרט לו ייתכנו הפרעות בשינה, חוסר תיאבון, עייפות, בחילות והקאות. תופעה נוספת נדירה יותר היא קושי בנשימה הנגרם ע"י בצקת ריאות. הדרך הכי טובה למניעה היא- א. עליה הדרגתית בגובה, במידת האפשר. יש לעלות 1000 מטר ביום החל מגובה 2500-3000 מטרים. ב. שתיה מרובה. ג. הגבלת הפעילות הגופנית בימים הראשונים לאחר העליה לגובה. תרופה בשם דיאמוקס במינון 250 מ"ג בשניים- שלושה לילות שלפני העליה לגובה וכן בשלושת הלילות הראשונים.