מהי הפרעת שינה?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מהי הפרעת שינה?

תשובה:

.כל אדם שונה בכמות השינה הנדרשת לו או לה. יש אנשים המסתדרים עם פחות שינה מאחרים, ועדיין מתפקדים באופן משביע רצון ביום שלמחרת.

כשאתם סובלים מהפרעת שינה, שנתכם מרגישה לא מספקת או שאיכותה מרגישה ירודה. אינכם מרגישים מרועננים בבוקר. אולי התקשיתים להירדם. או שהתעוררתם לעתים תכופות במהלך הלילה, והתקשיתם לשוב ולהירדם. אולי התעוררתם מוקדם מדי בבוקר. אתם סובלים ביום המחרת – אתם עייפים, אין לכם אנרגיה, אינכם מסוגלים להתרכז ואתם נוחים להתרגז.

הפרעת שינה יכולה להיות מסווגת כחולפת (קצרת טווח), לסירוגין (באה וחולפת), וכרונית (נמשכת). הפרעת שינה הנמשכת מלילה בודד עד מספר שבועות מוגדרת כחולפת. אם אירועים של הפרעת שינה חולפת שבים ומתרחשים מפעם לפעם, הפרעת השינה מוגדרת רעה לסירוגין.

הפרעת שינה היא כרונית אם היא מתרחשת ברוב הלילות ונמשכת חודש או יותר.