ממצא של קשרית בשד באולטרסאונד
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת סונר של השד נצפתה ליד הפטמה "קשרית היפואקוגנית בגודל 5 מ"מ, מוגדרת היטב, סונוגרפי לא נראית חשודה". בית השחי נמצא תקין. אבקש לדעת מה משמעות התשובה ואם עלי לעבור ביופסיה.

תשובה:
בבדיקת האולטרסאונד של השד נמצאה קשרית: מבנה עגול קטן עם גבולות ברורים שצבעה בהיר יותר מצבע הרקמה מסביב, ללא קשריות מוגדלות בבית השחי. התיאור המפורט הזה מסייע לרופא להבחין בין קשרית החשודה כממאירה לבין קשרית שפירה. כל המאפיינים של הקשרית שנמצאה אצלך מצביעים על כך שהיא שפירה, ולכן אין צורך בביצוע ביופסיה כעת, אך יש לערות בדיקות מעקב תקופתיות של הקשרית על מנת לוודא שאין גדילה שלה או שינוי אחר שיצריך ביופסיה. בכל מקרה, מומלץ לפנות עם התוצאות לרופא המטפל. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד