המשמעות של בלוטות לימפה מוגדלות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/01/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בלוטות לימפה - מהו מיקומן המדויק מאחורי האוזן? בחלקה התחתון של האוזן או העליון? והאם כשהן נפוחות הנפיחות היא סימטרית או שרק אחת מהן יכולה להתנפח?

תשובה:
בלוטות הלימפה או קשרי הלימפה הם אזורים עשירים בתאי מערכת החיסון ויש להם תפקידים רבים בהגנת הגוף. כאשר יש זיהום באיזור מסוים, קשרי הלימפה באותו איזור שמנקזים את הלימפה מהאיזור המזוהם יגדלו ויהיו רגישים. באיזור האוזן נמצאות הבלוטות בצד התחתון של האוזן. בזיהומים חיידקיים או במחלות מסוימות תהיה נפיחות רק בצד אחד, ואילו במחלות אחרות, כמו למשל במחלות נגיפיות, תהיה הנפיחות בשני הצדדים. לפרטים נוספים כדאי לגלוש ל: http://www.infomed.co.il/glossary/g_3647.htm