הטיפול בדלקות חוזרות בדרכי השתן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נוטלת גלולות מסוג אורתו-ציקלן כבר 4 שנים. במהלך השנה האחרונה אני סובלת המון מדלקות בדרכי השתן, ויש לי בעיה שאף אחד לא הצליח לענות לי לגביה בדיוק. נתנו לי אנטיביוטיקה מסוג זינט. עדיין לא התחלתי לקחת אותה, ואני יודעת שהאנטיביוטיקה פוגעת באמינות הגלולות. שמעתי שזרע הגבר נשמר בגוף האישה עד 5 ימים מיום קיום יחסי מין, ואם כך, אם אני לוקחת אנטיביוטיקה כשעוד לא עברו 5 ימים מיום קיום יחסי המין, האם אני מסתכנת בכניסה להריון? זה מאוד חשוב לי, כי כל פעם שאני נתקפת בדלקת בדרכי השתן, אני סובלת ומחכה 5 ימים מהיום האחרון שבו קיימתי יחסי מין כדי לקחת את האנטיביוטיקה. אני יודעת שאחר כך צריך להשתמש גם באמצעי מניעה נוסף, אבל מה קורה בטווח חמשת הימים האלה?

תשובה:
טיפול אנטיביוטי רק בזמן התלקחות דלקת בדרכי השתן אינו מספיק. עלייך לטפל בבעיה גם בזמן רגיעה, כלומר גם כשאינך סובלת מדלקת חריפה, חשוב לנקוט כמה אמצעים שעשויים למנוע את הישנות הדלקת: כדאי להקפיד על היגיינה באזור, ולהקפיד לנגב את הצואה כלפי חוץ ולא אל כיוון הנרתיק כיוון שאחרת, חיידקים צואתיים יגרמו לדלקות. כדאי להטיל שתן לפני ומייד לאחר קיום יחסי מין, ומומלץ לשתות לפחות 3-2 ליטרים של מים ביום. נמצא גם שצריכה קבועה של מיץ חמוציות עוזרת לשמור על רמת חומציות נאותה באזור ומונעת צמיחת חיידקים מזהמים. ידיעה על החמוציות תוכלי לקרוא כאן: http://www.infomed.co.il/news/n_070301_2.htm