דלג לתוכן

שאלה

אני בהריון בשבוע 39. בימים האחרונים הצטננתי קשות, דבר שהביא אותי לשיעולים עם ליחה חזקים מאוד, ובנוסף אני אסתמטית. הרופא נתן לי אנטיביוטיקה - מוקסיויט פורטה. האם זה לא יפגע בעובר?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/01/2007
1 דקות קריאה

תשובה:

אמוקסיצילין, החומר הפעיל באנטיביוטיקה שקיבלת, נחשב אנטיביוטיקה בטוחה לשימוש בהריון ובזמן ההנקה. כמובן שתמיד עדיף לא ליטול תרופות בהריון, אולם זיהום חריף ולא מטופל של אישה הרה סמוך ללידה מסכן את המהלך התקין של הלידה ולאחריה, אי לכך בהחלט מומלץ טיפול אנטיביוטי באם יש צורך.
רופאים בתחום
ד"ר לימור גבעון
ד"ר לימור גבעון פסיכיאטריה
פרופ' מרדכי גוטמן
פרופ' מרדכי גוטמן כירורגיה
פרופ' ארנון כהן
פרופ' ארנון כהן עור ומין
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו