שילוב של נורמיטן וסילאזאפריל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/01/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אימי סובלת מפרפור פרוזדורים. לחץ דם 145/80. היא מקבלת חצי כדור נורמיטן של 25 מג ביום וגם סילאזאפריל (ואסקייס) 2.5 מג ביום. האם הטיפול נכון, והאם אפשר לתת את הכדורים ביחד בבוקר או שצריך להפריד בנטילת תרופות אלו?

תשובה:
נורמיטן היא תרופה מסוג חוסמי בטא המורידה את לחץ הדם ומאיטה את קצב הלב. ההתוויות לטיפול כוללות מקרים של יתר לחץ דם, אי- ספיקת לב, מחלת לב איסכמית ובמקרים שצריך להאט את קצב הלב כמו במצב של פרפור פרוזדורים. סילאזאפריל היא תרופה להורדת לחץ דם מסוג מעכבי האנזים המהפך (מעכבי ACE). היא גם הוכחה כמעכבת התדרדרות תפקוד כלייתי בחולי סוכרת. לחץ הדם של אמך נראה מאוזן כמעט לגמרי (ערכי מטרה הם פחות מ- 140/90, אלא אם קיימת סוכרת או אי- ספיקת כליות, אז ערכי המטרה הם פחות מ- 130/80). אין צורך להפריד בין נטילת שתי התרופות.