על החיסון לאבעבועות רוח
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/01/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בילדותי לא חליתי באבעבועות רוח והשבוע, בגיל 35, התפרצה אצלי המחלה (חום התחיל לפני שלושה ימים והופעת השלפוחיות לפני יומיים). בעלי גם לא חלה במחלה בילדותו וקיבל היום חיסון. שאלתי היא - מתי החיסון מתחיל לייצר נוגדנים, כלומר - עד מתי הוא עדיין חשוף להידבקות?

תשובה:
אני מניח שבעלך קיבל נוגדנים (כלומר, חיסון פסיבי) ולכן הוא מחוסן מרגע קבלת החיסון. מתן חיסון אקטיבי (כלומר, מתן נגיף מומת או מוחלש או חלק מהנגיף המהונדס גנטית) מביא ליצירת חיסון תוך כמה שבועות. בברכה דר' איציק לוי מומחה בפנימית ובמחלות זיהומיות