שימוש במשחה דרמובאט בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת מסוג של אסתמה של העור. אני בשבוע ה-7 להריון. רציתי לדעת אם מותר להשתמש במשחה דרמובאט, ואם לא - האם יש תחליף טוב בו ניתן להשתמש?

תשובה:
המשחה דרמובאט (colbetasol proprionate), היא משחה סטרואידית חזקה למדי. בכל מקרה לא מומלץ להשתמש במשחה זו באופן קבוע, שכן היא עלול לגרום לדלדול העור באזור הנגוע. כמו כן, שימוש יתר עלול להוביל לספיגה סיסטמית של הסטרואידים. לגבי הריון, המשחה מוגדרת כשייכת לקטגוריה C, כלומר לתכשירים שמחקרים שנערכו על בעלי חיים מראים שיש סיכון קל לעובר, אך לגבי בני אדם אין די מידע בנושא, ולכן ההמלצה היא להשתמש רק שאין ברירה, כאשר יתרונות השימוש עולים על החסרונות. אינני יודעת מהי חומרת הבעיה הדרמטולוגית שלך, לכן לא אוכל להמליץ על תחליפים. אני ממליצה לפנות לדרמטולוג לייעוץ, ומו כן לידע את רופא הנשים שלך על התרופות או המשחות בהן את משתמשת במהלך ההריון. מידע נוסף על המשחה תוכלי למצוא באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=380