ההבדל בין המופיליה לתרומבוציטופניה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

מה ההבדל בין מחלת המופיליה למחלת ITP (תרומבוציטופניה)? לפי מה שקראתי, התסמינים זהים: נטיה לאיבוד דם עקב ליקוי בתפקוד קרישה. האם זה נכון?

תשובה:
המופיליה היא קבוצה של מחלות שקשורות בדימומים, לרוב מחלות תורשתיות. בדרך כלל משתמשים במונח המופיליה כשמדברים על המופיליה A – חוסר בפקטור 8; ועל המופיליה B – חוסר בפקטור 9 ('פקטור' הוא גורם קרישה). שתיהן מחלות שקשורות לכרומוזום X, ולכן מופיעות רק בבנים. שתי המחלות מופיעות ברמות שונות של חומרה. דימומים יכולים להופיע בכל מקום, והכי שכיח שהם מתרחשים במפרקים, בשרירים ובמערכת העיכול. דימום מופיע רק אחרי קבלת מכה, ניתוח או טיפולי שיניים. רמת הדימום קשורה לחומרת הופעת המחלה. דימום ספונטני מופיע רק במחלה חריפה מאוד. הטיפול במחלות נעשה על ידי הפקטורים החסרים ועל ידי הישמרות מפני פציעות. ITP (Idiopathic Thrombocytopenic Purpura)