דלג לתוכן

האם אימון גופני רב בגיל הילדות עלול לגרום נזק?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/01/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

בתי, בת 6 וחצי, ומתאמנת בקבוצת אקרובטיקה. יש לה 3 אימונים בשבוע, 6 שעות שבועיות ולפעמים אף יותר. הילדה מאד אוהבת את האימונים ומצליחה מאד. אמרו לי שאימון מסוג זה, שעוסק הרבה בגמישות, עלול לפגוע בעתיד בהתפתחות הגופנית של הילדה, למשל בהתפתחות החזה, לגרום לאיחור בווסת, ובעתיד הרחוק אפילו לקושי להרות. האם שמועות אלו נכונות?

תשובה:

הפרעות מהסוג שציינת נראות רק אצל ספורטאיות-על שמתאמנות למטרות תחרותיות, ושבשבילן המדליה חשובה מהבריאות. ברמה שתיארת, לא נראה לי שתהיינה הפרעות מסוג זה. מאמן שפוי ידאג שזה לא יקרה. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה ומומחה ברפואת ספורט
רופאים בתחום
ד"ר יצחק אייזנמן
ד"ר יצחק אייזנמן עיניים
ד"ר אהרון מדינה
ד"ר אהרון מדינה קרדיולוגיה
ד"ר גיא שטויר
ד"ר גיא שטויר ילדים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו