ויטמין D וסידן למניעת אוסטאופורוזיס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 49. מתי להתחיל לקחת ויטמין D? אמי הקשישה הסובלת מאוד מאוסטאופורוזיס. בגלל התורשה עשיתי בדיקת צפיפות עצם שיצאה תקינה. אני מקבלת מחזור סדיר ועושה ספורט. מכיוון שהמחלה תורשתית, אני רוצה למנוע אותה, אך הדיעות לגבי שימוש בוויטמין D חלוקות בין הרופאים, כל אחד אומר משהו אחר ואני לא יודעת אם כדאי לי מעכשיו לקחת ויטמין D. מדוע בעצם לא עושים בדיקה של רמת הוויטמין?

תשובה:
טוב עשית שערכת בדיקת צפיפות עצם, ומומלץ שתמשיכי במעקב זה. ניתן לבדוק את רמתו בדם של ויטמין D בבדיקת דם פשוטה. הכמות הדרושה של ויטמין D היא קטנה, ובדרך כלל היא מסופקת על ידי תזונה מאוזנת וחשיפה מתונה לאור השמש. לאור ההיסטוריה המשפחתית שלך, מומלץ להקפיד על צריכת מזונות עשירים בסידן ובוויטמין D. תוכלי למצוא מידע על מזונות אלה באינפומד: http://www.infomed.co.il/vitamin1.asp?vID=8