טיפול בשוואנומה בעמוד השדרה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/01/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אשמח לדעת יותר על גידול שוואנומה המתפתחת בעמוד שדרה בחוליות התחתונות L4 ו L5. הגידול (70X72X80) התגלה במסגרת צילומי CT ו MRI שבוצעו לאחר תלונות ממושכות של כאבים בגב תחתון שהקרינו על רגל ימין (תחושת נימול והירדמות). הכאבים התחילו לפני 3 שנים והחמירו עם השנים. האם יש קשר לגידול? האם ניתן היה לראות את הגידול בטרם הגיע למימדים אלה בצילום רנטגן?

תשובה:
גידול זה נדיר, אך אכן קרוב לודאי שהוא המקור לכאב במקרה זה. אין לראותו אלא בצילומי MRI לרוב. ניתן לטפל בכאב ע"י כריתת הגידול. דר' מיכאל מילגרם "המרכז הישראלי לניתוחי עמוד שדרה" - אסותא.